28.8.2014

Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarja Vaasassa


Uudistetussa Ritzin elokuvateatterissa saa nauttia tänä syksynä pohjoismaisen elokuvan uusista helmistä. Elokuvakeskus Botnia, Kino Ritz ja pohjoismainen elokuvatoimisto Walhalla järjestävät yhteistyössä Kuukauden pohjoismainen elokuva -sarjan, joka näytetään Vaasassa syys-joulukuussa.

Sarja järjestetään osana Walhallan 40-vuotisjuhlavuotta ja Pohjoismaisen kulttuurirahaston tuella. Vaasan näytösten yhteistyökumppaneina ovat myös Finlandssvenskt Filmcentrum, Tanskan suurlähetystö ja Icelandic Film Centre. Esitysaika on klo 18 ja näytöksiin on vapaa pääsy. Lämpimästi tervetuloa!

Kuva: Of Horses and Men/ Europafilm AS

Kuukauden pohjoismainen elokuva

Kino Ritz (Kirkkopuistikko 22) klo 18

25.9. A Hijacking/ Kapringen
(Tobias Lindholm, Tanska 2012)
99 min, blu-ray, K-16
englanninkielinen tekstitys
Kuva: AS Fidalgo

Elokuva kertoo tanskalaisen laivan kaappauksesta Intian valtamerellä. Laivan kokki Mikkel (Pilou Asbæk) on yksi aluksella olevista tanskalaisista, joita pidetään panttivankeina syynisessä elämän ja kuoleman pelissä. Elokuvan ohjannut Lindholm on käsikirjoittanut mm. suosittua Borgen-sarjaa.
Yhteistyössä: Tanskan suurlähetystö

Katso traileri


30.10. Tuhat kertaa hyvää yötä/
Tusen ganger god natt

(Erik Poppe, Norja 2013)
117 min, DCP, K-12
suomen- ja ruotsinkielinen tekstitys
Kuva: Paradox/ John Christian Rosenlund

Rebecca (Juliette Binoche) on yksi maailman parhaista sotavalokuvaajista, mutta perheelle työ on liikaa. He esittävät hänelle uhkavaatimuksen: On aika valita työ tai koti. Rebecca joutuu mahdottoman valinnan eteen. Koskettavan draamaelokuvan ohjaaja Erik Poppe on itse dokumentoinut vuosien ajan sotia. Elokuva on hänen omien kokemustensa inspiroima.
Katso traileri


27.11. Of Horses and Men/ Hross í oss
(Benedikt Erlingsson, Islanti/Saksa, 2013)
81 min, DCP, K-12
englanninkielinen tekstitys
Kuva:Europafilm AS

Festivaaleilla palkittu episodielokuva on musta komedia miehistä ja hevosista. Tarinoita yhdistää paitsi ihmisen ja hevosen keskinäinen vuorovaikutus, myös ihmisten keskinäinen hevostelu niin vihassa kuin rakkaudessa.
Yhteistyössä: Icelandic Film CentreKatso traileri11.12. Vi är bäst!/ Me ollaan parhaita!
(Lukas Moodysson, Ruotsi 2013)
102 min, DCP, K-7
suomenkielinen tekstitys
Kuva: Memfis Film/Per-Anders Jörgensen

Elokuva sijoittuu vuoden 1982 Tukholmaan ja kertoo Bobosta, Klarasta ja Hedvigistä, jotka kulkevat lörpötellen pitkin kaupungin katuja. He ovat rohkeita ja kovia, pyörällä päästään, heillä on itse leikatut punk-kampaukset ja he ovat omistautuneita ydinvoimakysymykselle. Tytöt perustavat punkyhtyeen ja varaavat itselleen harjoitusajan nuorisotalon treenikämpältä. Lukas Moodyssonin elokuva on hyvän mielen elokuva täynnä energiaa ja musiikkia.
Katso traileri


Tapahtuma Facebookissa (liity ja kutsu kaverisikin mukaan!)