16.4.2014

Ilmaisnäytös: Jäälohikäärme (Isdraken) Seinäjoen nuorisokeskuksessa 9.5.

Seinäjoen elokuvakerho Raina järjestää yhteistyössä Elokuvakeskus Botnian kanssa ilmaisnäytöksen 9.5. Seinäjoen nuorisokeskuksessa (osoitteessa Puskantie 3), missä elokuvakerho aloittaa myöhemmin keväällä säännölliset näytökset 35 mm:n projektorilla.

Nuorisokeskukselle asennettua elokuvalaitteistoa testataan 9.5. klo 18 koko perheen seikkailuelokuvalla Jäälohikäärme (Isdraken). Martin Högdahlin ohjaama ja vuonna 2012 valmistunut elokuva kertoo Mikistä,  jonka sosiaaliviranomaiset lähettävät tädin hoitoon pikkupaikkakunnalle Pohjois-Ruotsiin. Sopeutuminen uuteen tilanteeseen lumisen talven keskellä ei ole helppoa, mutta uusien ystävien ansiosta asiat alkaa sujua. Sitten kuitenkin viranomaiset suuressa viisaudessaan löytävät Mikille sopivan sijaisperheen. Kuka tietää parhaiten, mikä lapselle on hyväksi: sosiaaliviranomaiset, häntä rakastavat verisukulaiset vai pitäisikö peräti kuulla mitä lapsella itsellään on sanottavaa?

Koulukino on tuottanut Jäälohikäärmestä oppimateriaalia, jonka avulla elokuvaa ja sen sanomaa voi käsitellä esimerkiksi omien lasten tai oppilaiden kanssa. Oppimateriaalia löytyy Koulukinon sivuilta sekä Kinoscreenin sivuilta.  Elokuva on ruotsinkielinen ja se on tekstitetty suomeksi. Esityksen ikäraja on 7 vuotta ja näytökseen on vapaa pääsy.

Läromedel på svenska

Katso elokuvan traileri